'Αν όμως θες να πας μπροστά πρέπει να πετάξεις από πάνω σου οτιδήποτε παλιό σε βαραίνει'

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 18:15
'Αν όμως θες να πας μπροστά πρέπει να πετάξεις  από πάνω σου οτιδήποτε παλιό σε βαραίνει'

Της Φανής Καρανάτσιου Φοιτήτρια Πολυτεχνικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου θράκη

Με τα αποτελέσματα των εκλογών να μην έχουν αναρτηθεί ολοκληρωμένα δεν μπορούμε να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για την νέα σύσταση του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι σαφές όμως, ότι παρά τις μικρές αποκλίσεις μεταξύ των υποψηφίων, μπορούμε να πάρουμε μια γεύση για την επόμενη ημέρα. Βλέπω στην πρώτη εικοσάδα του ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ ανθρώπους που ασχολούνται για πρώτη φορά με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ανθρώπους που δεν θα αναλωθούν σε τίποτα παλιό, εμποτισμένο με οργή και μίσος, που θα δώσουν πνοή και αέρα αλλαγής και προόδου σε αυτόν τον τόπο. Βλέπω στην πρώτη εικοσάδα εννέα γυναίκες που εκλέγονται εάν ο συνδυασμός αυτός κερδίσει.

Εννέα γυναίκες νέες, διακεκριμένες στο αντικείμενο τους, που επιθυμούν να επωμιστούν και να διεκπεραιώσουν επιτυχημένα και αυτόν τον ρόλο. Ομοίως, στην πρώτη εικοσάδα του συνδυασμού ΑΛΜΑ, 5 γυναίκες που θα εκλέγονταν, αν ο συνδυασμός πήγαινε καλύτερα.

Όλες άξιες, όλες νέες και άφθαρτες, με το ίδιο να ισχύει και για τους υπόλοιπους υποψηφίους που συμπληρώνουν την πρώτη εικοσάδα.

Αυτός ο αέρας ανανέωσης, ο αέρας ίσης εκπροσώπησης για όλους και όλες παύει όταν βλέπω την πρώτη εικοσάδα του συνδυασμού ΕΝΑ ΜΑΖΙ. Μόνο μια(!) γυναίκα σε εκλόγιμη θέση, πλάι σε ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί πάνω από 15 χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Προφανώς και η εμπειρία είναι απαραίτητη.

Αν όμως θες να πας μπροστά πρέπει να πετάξεις από πάνω σου οτιδήποτε παλιό σε βαραίνει.

Αν θες να αγωνιστείς για τον ΚΟΙΝΟ μας ΤΟΠΟ, πρέπει να έχεις ως οδοδείκτη το κοινό καλό.

Αν θες να κάνεις ΑΛΜΑτα, πρέπει να ξέρεις να πετάς.

Ανδρέα Αϊδίνη, Βίκυ Δανιηλίδου, Άννα Ασλανίδου, Χριστίνα Ράλλη, Ορέστη Γίδαρη, Λάζαρε Χατζηιωαννίδη, Ταμάρα Λογγινίδου, Ία Χατζηιωαννίδου, Λίνα Δήμου, Άγγελε Σαββίδη, Μάκη Ορδουλίδη, ελπίζω να σας δω στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί είμαι βέβαιη ότι θα είναι ένα Δημοτικό Συμβούλιο με όλο τον αέρα ανανέωσης που θα φέρετε και τη συνδρομή των υπολοίπων 5-6 παλιών και πολύ χρήσιμων στελεχών του Κοινού Τόπου.

Εσείς, τα νέα πρόσωπα του Άλματος που θα εκλεγούν και θα συμμετέχουν στη σύνθεση και θα διαμορφώσουν έναν ευνοϊκότερο, για την πρόοδο, συσχετισμό εντός του Δημοτικού Συμβουλίου είστε απαραίτητοι για την πόλη μας, γιατί δεν έχετε σε τίποτα άλλο να αναλωθείτε παρά μόνο την αγάπη σας γι’ αυτόν τον Δήμο.

Όλοι και όλες, αλλά και ο καθένας και η καθεμία σας ξεχωριστά, είστε η αλλαγή που επιθυμεί αυτή η πόλη.