Για περισσότερους δικαιούχους το πρόγραμμα 'Τουρισμός για Όλους'

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 10:28
Για περισσότερους δικαιούχους το πρόγραμμα 'Τουρισμός για Όλους'

Υπεγράφη την Πέμπτη από την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η προγραμματική συμφωνία για τον β΄ κύκλο του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».

 

Ο νέος κύκλος που μπήκε από χθες   σε τροχιά υλοποίησης θα αξιοποιήσει αυξημένους πόρους, καθώς τα αδιάθετα κονδύλια του προηγούμενου θα προστεθούν στο νέο πρόγραμμα, όπως προβλέφθηκε με πρόσφατη διάταξη νόμου που έφερε το υπουργείο.

Επιπλέον, θα αφορά περισσότερους δυνητικούς δικαιούχους, καθώς διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ  στους ευεργετούμενους δικαιούχους που θα λαμβάνουν ενισχυμένο ποσό προστίθενται νέες, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι πολύτεκνοι. Παράλληλα, το ποσό που θα λάβουν όλοι οι κληρωθέντες δικαιούχοι θα είναι αυξημένο σε σχέση με τον α΄ κύκλο.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί τον Ιανουάριο του νέου έτους και έτσι το πρόγραμμα θα απλώνεται στις δύο χειμερινές περιόδους που έπονται, ώστε η ζήτηση από Έλληνες πολίτες να επεκταθεί στις ορεινές περιοχές τις χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, ο νέος κύκλος του προγράμματος έχει ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, αλλά ταυτόχρονα και αναπτυξιακό με όρους βιωσιμότητας, σύμφωνα δηλαδή με τη νέα στρατηγική του ελληνικού τουρισμού, για δίκαιη τουριστική ανάπτυξη με μέτρο και ισορροπία.