Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αρθρογραφία

 Tου  Αλέξανδρου Σούγγαρη

Καθισμένος ένα απόγευμα στον καναπέ του σπιτιού μου και παρακολουθώντας την τηλεόραση έπεσα σε μια συνέντευξη του κ.Παχατουρίδη Δημάρχου του Περιστερίου σε ένα δημοσιογράφο. Ως γνωστόν ο κ. Παχατουρίδης είναι ο πλέον καταξιωμένος Δήμαρχος σε όλη την Ελλάδα και οι απόψεις του βαρύνουν πάρα πολύ τα δημοτικά δρώμενα σε κάθε Δήμο της χώρας.
Ο δημοσιογράφος λοιπόν ρώτησε τον κ. Παχατουρίδη εάν παρ’ όλη την αναγνωρισιμότητα που έχει ως Δήμαρχος με πολλά έργα στο ενεργητικό του, όπως πλατείες, πάρκα, παιδικούς σταθμούς, ειδικούς χώρους για ΑΜΕΑ, και πολλές άλλες υποδομές στην πόλη του είναι ευχαριστημένος με το έργο του, η απάντηση του λοιπόν ήταν ΟΧΙ. Είπε λοιπόν ο κος Παχατουρίδης στο δημοσιογράφο ότι όλα αυτά που είπατε είναι αλήθεια και καλά και ωραία αλλά η μεγαλύτερη αλήθεια είναι πως όλα αυτά τα έργα που προαναφέρατε κε δημοσιογράφε είναι ΑΧΡΗΣΤΑ όταν έχεις δημότες που χάσαν τη δουλειά τους και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, που ξυπνάνε το πρωί χωρίς κανέναν προορισμό εργασίας, παρά τους βασανίζει το πώς θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο πως θα τα ταΐσουν, πως θα είναι συνεπείς στον καταιγισμό των υποχρεώσεων τους όπως ΔΕΗ-ΝΕΡΟ-ΨΩΝΙΑ-ΦΟΡΟΥΣ Κ.Λ.. αναγκαζόμενοι να καταρρακώνουν την αξιοπρέπειά τους ζητώντας χρήματα από την πενιχρή σύνταξη του παππού και της γιαγιάς και μη μπορώντας γενικά να έχουν μια αξιοπρεπή και ήρεμη ζωή.
Αυτά λοιπόν σκέφτεται ο κος Παχατουρίδης καλώντας στον δημοσιογράφο και ερωτώ κε Δήμαρχε της Νάουσας εσείς τα σκέφτεστε όλα αυτά και αν ναι τι κάνετε και πως κοιμάστε ήσυχος το βράδυ στη Βέροια όπου μένετε.  Δυστυχώς κε Δήμαρχε ξεκινώντας τη θητεία σας ασχοληθήκατε με λάθος στόχους όπως τη διαμάχη με την προηγούμενη Δημοτική αρχή με το κλείσιμο του ξενοδοχείου στον Άγιο Νικόλαο, με το κλείσιμο του “Κιόσκι” καθώς άλλες πολλές ενέργειες που κατά την γνώμη μου ήταν απαράδεκτες, όπως το κλείσιμο της πόρτας στους δημότες σας και το κλείσιμο των αυτιών σας σε κάθε δημότη που ήθελε να βοηθήσει είτε με την εμπειρία του είτε με τις προτάσεις του.
Δυστυχώς κε Δήμαρχε δεν έχετε πάρει ΧΑΜΠΑΡΙ, εσείς και οι δημοτικοί σας σύμβουλοι ότι έχει αλλάξει το εργασιακό καθεστώς στην πόλη μας, δηλαδή από μια βιομηχανική πόλη που ήταν με μηδέν της εκατό ανεργία έγινε μια πόλη φάντασμα με εξήντα της εκατό και άνω ανεργία και δυστυχώς σήμερα η βαριά βιομηχανία της Νάουσας να είναι οι συνταξιούχοι που συντηρούν τις περισσότερες οικογένειες.
Κε Δήμαρχε σταματήστε λοιπόν να ασχολείστε με ότι ασχοληθήκατε μέχρι σήμερα ακόμη και με την εφημερίδα που βγάλατε γιατί όλα αυτά είναι ΑΧΡΗΣΤΑ και δεν το λέω εγώ μόνο αλλά και ο πρώτος Δήμαρχος της χώρας μας  κος Παχατουρίδης και ασχοληθείτε σοβαρά με μια πρόταση που έχω να σας κάνω ώστε να συμβάλετε ουσιαστικά  στην επίλυση του προβλήματος της ανεργίας και να έρθει σιγά σιγά ανάπτυξη στην πόλη μας.  Γνωρίζω λοιπόν ότι ο Δήμος μας έχει στην κατοχή του πάνω από δέκα χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης και πάνω από πέντε χιλιάδες στρέμματα αγροτική έκτασης καθώς επίσης και μεγάλη ακίνητη περιουσία.  Μπορείτε λοιπόν κάποια κομμάτια αν όχι όλα από αυτά να δοθούν σε Ναουσαίους που έχασαν την δουλειά τους και σε νέους που θέλουν να ασχοληθούν στον αγροτικό τομέα, στην κτηνοτροφία, στην πτηνοτροφία, στην ιχθυοκαλλιέργεια ακόμη και στον τουρισμό.  Σας προτείνω επίσης το στρατόπεδο του Αγίου Νικολάου που έχει πάνω από πεντακόσια στρέμματα φιλέτο γης να μεταφερθεί σε άλλο μέρος της Νάουσας και στη θέση   του να γίνει μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα πεντάστερη ώστε να δουλέψουν οι νέοι της Νάουσας και αυτοί που χάσαν τη δουλειά τους.  Εάν λοιπόν κε Δήμαρχε δεν ασχοληθείτε σοβαρά με το να ξαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο, το καζίνο, το να αξιοποιηθούν το βουνό μας, η αγροτική περιουσία του δήμου, η ακίνητη περιουσία του δήμου, δεν πρόκειται να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς της πόλης μας και την βλέπω να γίνεται η πόλη ΦΑΝΤΑΣΜΑ.
Αλλά για να γίνουν όλα αυτά που προανέφερα πρέπει η δημοτική μας αρχή να έχει φλόγα, δύναμη, αποφασιστικότητα και θράσος.  Οφείλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας μια Νάουσα ζωντανή με όραμα, ελπίδα και μέλλον γιατί τους το χρωστάμε.
Υ.Γ. Το 1922 όταν ξεριζώθηκαν οι Έλληνες της Μ.Ασίας και ήρθαν πρόσφυγες στην πόλη μας, τότε η πολιτεία και ο δήμος μας τους έδωσε γη για να καλλιεργήσουν και οικόπεδα για να κτίσουν τα σπίτια τους. Γιατί λοιπόν και τώρα που ξεριζώνονται οι νέοι της πόλης μας και οι οικογενειάρχες της Νάουσας λόγω της υψηλής ανεργίας να μην γίνει κάτι ανάλογο με τους πρόσφυγες της Μ.Ασίας;Διαιτολογικό Γραφείο,Ευαγγελία Κυράνου. Τηλ.23320-25898, 6973-359177

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018
Share |
135 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS