Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

Φτάσε όπου δεν μπορείς!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αρθρογραφία

Φτάσε όπου δεν μπορείς!

Ήμουν περίπου 22 χρονών όταν πρωτοείδα μία φράση του Νίκου Καζαντζάκη μέσα σε ένα ένθετο μιας εφημερίδας. Από αυτές που διαβάζουν οι άνθρωποι τα Σάββατα βουλιαγμένοι στον καναπέ με παρέα μία ζεστή κούπα καφέ. Προσπέρασα την φράση σχετικά γρήγορα όπως και όλες τις υπόλοιπες σελίδες της εφημερίδας. Μου πήρε 2 λεπτά για να σταματήσω ό,τι έκανα εκείνη την ώρα και απλώς να σκεφτώ ξανά την φράση. «Φτάσε όπου δε μπορείς», ψιθύρισα. «Μα πως γίνεται να φτάσω εκεί που δε μπορώ να φτάσω;», σκέφτηκα.

Η φράση αυτή με ταλαιπωρούσε για μέρες. Προσπαθούσα να βρω εκείνο τον μηχανισμό που θα ξεδίπλωνε μπροστά μου τον κόσμο που βρισκόταν πίσω από αυτές τις 4 λέξεις. Τι εννοούσε να φτάσω εκεί που δε μπορώ; Και αν μπορώ να το κάνω ποιος είναι ο τρόπος; Οι μέρες περνούσαν και το βάρος των σκέψεων γύρω από το νόημα της φράσης αυτής άρχισε να γίνεται σχεδόν ενοχλητικό.

Έψαχνα απεγνωσμένα σε ιστοσελίδες, βιβλία και εφημερίδες να βρω έναν άνθρωπο που έφτασε εκεί που δε μπορούσε. Τίποτα. Απογοήτευση. Σκέφτηκα πως ήταν ένα ακόμη ουτοπικό απόφθεγμα, Από εκείνα που εύκολα ειπώνονται αλλα ποτέ δεν πραγματοποιούνται. Ψάχνοντας λοιπόν συνάντησα ιστορίες ανθρώπων που πάλεψαν. Που πάλεψαν σκληρά και τα κατάφεραν. Υπέμειναν και επέμειναν στον σκοπό και στο όνειρό τους. Και πέτυχαν.

Τότε λύθηκαν όλα μέσα μου. Ο Καζαντζάκης δεν εννοούσε να φτάσει κάποιος εκεί που δε «μπορεί» χωρίς κόπο. «Φτάσε εκεί που νομίζεις ότι δε μπορείς να φτάσεις». Η φράση αυτή μου πήρε 6 μήνες για να καταλάβω πως μέσα της κρύβει προσπάθεια, κόπο, υπομονή και κυρίως πίστη στον εαυτό μας.

Πόσο δίκιο είχε. Μέσα σε 4 λέξεις χώρεσε αυτό για το οποίο έχουν γραφτεί χιλιάδες βιβλία και έχουν γίνει εκατοντάδες διαλέξεις: Να πιστεύεις στον εαυτό σου. Και όταν το καταφέρεις αυτό «Φτάσε όπου δε μπορείς».Διαιτολογικό Γραφείο,Ευαγγελία Κυράνου. Τηλ.23320-25898, 6973-359177

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018
Share |
221 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS