Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

Στ. Γεωργιάδης: 'Πρώτα η Υδροδότηση και μετά οι Ασφαλτοστρώσεις'

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τρίτη 16 Μαΐου 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Νάουσα - Ημαθία

'Παρατηρώντας την επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Νάουσας στην κατηγορία ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ διαπιστώνει κανείς την περίληψη Διακήρυξης Δημοπρασίας του Έργου "Ασφαλτοστρώσεις οδών πόλης Νάουσας". Το παραπάνω έργο προέκυψε μετά από τροποποίηση του Τεχνικού και Οικονομικού προγράμματος τα οποία η δημοτική αρχή είχε ψηφίσει μερικούς μήνες νωρίτερα.  Δεν θα κάνω κριτική του έργου ( το οποίο φυσικά και είναι χρήσιμο ) ούτε της τροποποίησης και της κατάργησης άλλων έργων που υπήρχαν στο τεχνικό πρόγραμμα, όμως μου είναι αδιανόητο να μην δω και να μην ενημερώσω τους δημότες για αυτό το οποίο θα γίνει.
Τοποθετώντας νέο ασφαλτοτάπητα στους δρόμους της πόλης στην ουσία θάβεται για τα επόμενα χρόνια το δίκτυο ύδρευσης της Νάουσας. Ένα δίκτυο ύδρευσης το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1927 και ολοκληρώθηκε το 1947 το οποίο  αποτελείτε από σωλήνες μετάλλου και αμιάντου οι οποίες προστέθηκαν στις επεκτάσεις του δικτύου. Τα υλικά αυτά μετά από τα τόσα χρόνια χρήσης χρίζουν αντικατάστασης. Αντικατάσταση την οποία αποφάσισαν πρώην δημοτικά συμβούλια και δρομολόγησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας του νερού καθώς και την εξοικονόμηση χρημάτων από τις λιγότερες βλάβες που θα προέκυπταν. Έχουμε λοιπόν θεωρητικά ένα νέο δίκτυο ύδρευσης με νέους πλαστικούς σωλήνες, δίπλα στο παλαιωμένο δίκτυο της δεκαετίας του ‘40. Για λόγους που δε γνωρίζω αλλά και δε μπορώ να δικαιολογήσω, το νέο δίκτυο ποτέ δε τέθηκε ουσιαστικά σε λειτουργία. Μια νεότερη δημοτική αρχή και τότε σκέπασε με νέο ασφαλτοτάπητα τους δρόμους της πόλης και έτσι μετά από περίπου 80 χρόνια η πόλη εξακολουθεί να υδρεύεται από ένα δίκτυο που δημιουργεί τεράστια θέματα. Έρχεστε λοιπόν και εσείς ως νέα δημοτική αρχή και αποφασίζετε  να χρησιμοποιήσετε όλα τα χρήματα του τεχνικού προγράμματος (835.000€) για να σκεπαστεί στην ουσία ένα τέτοιο δίκτυο. Έχω την υποχρέωση να σας προτείνω να μην το κάνετε και να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα αυτά για να ολοκληρώσετε το νέο δίκτυο με τα όποια προβλήματα υπάρχουν και να καταργήσετε το παλιό. Διότι αν τελικά υλοποιήσετε την απόφαση σας τότε φοβάμαι ότι η Νάουσα αντί να πάει στην Κορυφή της Ευρώπης θα καταδικαστεί για τα επόμενα χρόνια διότι η νέα δημοτική αρχή που θα έρθει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και θα θέλει να ασχοληθεί με ουσιαστικά θέματα της αυτοδιοίκησης, για να δώσει λύση σε τέτοια καθημερινά προβλήματα, θα πρέπει να καταστρέψει τη νέα αυτή ασφαλτόστρωση.
 Άλλωστε δε πρέπει να ξεχνάμε ότι ο σωστός και καλός νοικοκύρης πρώτα βάζει τα υδραυλικά στο σπίτι του και μετά τοποθετεί τα πλακάκια !!!!!”Διαιτολογικό Γραφείο,Ευαγγελία Κυράνου. Τηλ.23320-25898, 6973-359177

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Σάββατο 24 Μαρτίου 2018
Share |
226 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS