Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

Το τηλεφώνημα στον Τσίπρα που άλλαξε τα δεδομένα για το χρέος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 28 Μαΐου 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Πολιτικά

«Όσα έγιναν τη Δευτέρα είχαν διαφανεί από την προηγούμενη»

Ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας, παραμονή της συνεδρίασης του Eurogroup, σήμανε συναγερμό στην Αθήνα, καθώς διαφάνηκε ότι Βερολίνο και ΔΝΤ προωθούσαν την αναβολή των αποφάσεων για το χρέος. Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν τη Δευτέρα στο Eurogroup…

«Όσα έγιναν τη Δευτέρα είχαν διαφανεί από την προηγούμενη», ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή».

Το απόγευμα της Κυριακής η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ζήτησε να μιλήσει με τον κ. Τσίπρα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κ. Λαγκάρντ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι με αυτά που μπορούσαν να αποδεχθούν ορισμένα κράτη – μέλη για το χρέος, το Ταμείο δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει σε θετική ανάλυση βιωσιμότητας και υπό αυτή την έννοια ενδεχομένως να ήταν προτιμότερο να μείνει το θέμα ανοικτό για μετά τις γερμανικές εκλογές, οπότε οι πολιτικές συνθήκες θα ήταν προσφορότερες.

Ο κ. Τσίπρας ένιωσε ότι του τραβούν το χαλί κάτι από τα πόδια, όπως αναφέρει η εφημερίδα. Παρά τις διαβεβαιώσεις που υπήρχαν έως και εκείνη τη στιγμή από όλες τις πλευρές και ιδίως από την Άνγκελα Μέρκελ, πως εάν ψηφιστούν τα μέτρα οι Ευρωπαίοι «θα έκαναν το καθήκον τους», κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Το γεγονός αυτό σηματοδοτούσε πως θα γίνει ό,τι χρειάζεται για το ζήτημα του χρέους, ούτως ώστε να περιληφθούν τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Προϋπόθεση γι’ αυτό ήταν το ΔΝΤ να αξιολογήσει ως βιώσιμο το χρέος, έτσι ώστε το Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αισθάνονται άνετα και να εγκρίνουν την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση.Διαιτολογικό Γραφείο,Ευαγγελία Κυράνου. Τηλ.23320-25898, 6973-359177

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018
Share |
91 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS