Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

Με λιγοστά προβλήματα η έναρξη της Σχολικής χρονιάς

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Νάουσα - Ημαθία

Βίντεο από τον Αγιασμό στο 1ο δημοτικό σχολείο

Εναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σήμερα στα σχολεία μας τα οποία και φέτος δεν αντιμετωπίζουν τις γνωστές ελλείψεις με δασκάλους, καθηγητές και βιβλία αλλά παραμένουν κάποια δυσεπίλυτα κτιριακά προβλήματα, τα οποία παραθέτουμε ανελλιπώς κάθε χρόνο.

Τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται και δυστυχώς τα 'επαναλαμβάνουμε', στο 1ο Δημοτικό και στο Λάππειο Γυμνάσιο.

Στο 1ο Δημοτικό τα κουφώματα έχουν συμπληρώσει πολλές δεκαετίες και πρέπει να αντικατασταθούν. Οι απώλειες θέρμανσης είναι μεγάλες και οι φθορές που προκαλεί η υγρασία στους τοίχους είναι τεράστιες. Πρόκειται για κτίριο κόσμημα στο οποίο πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα από το Δήμο Νάουσας και να βρεθεί το απαραίτητο κονδύλιο χωρίς άλλη χρονοτριβή. Επιτόπου έρευνα μηχανικού έγινε, αλλά ως εκεί.

Αντικατάσταση ή έστω επιδιόρθωση, πρέπει να γίνει οπωσδήποτε και στη στέγη του γυμναστηρίου στο Λάππειο Γυμνάσιο, στο οποίο αθλούνται το χειμώνα εκατοντάδες παιδιά. Πολλά τα παράπονα γονέων αλλά και καθηγητών οι οποίοι επισημαίνουν το πόσο απαράδεκτο είναι τα παιδιά να γυμνάζονται με κίνδυνο να τους πέσει η στέγη στο ...κεφάλι! Ενα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι η κακή κατάσταση του προαύλιου χώρου, ο οποίος δεν έχει συντηρηθεί από το 1977 που τοποθετήθηκε! Και ο λέβητας του σχολείου χρειάζεται επιδιόρθωση. Σοβαρό πρόβλημα και στον αύλειο χώρο του 4ου Δημοτικού ο οποίος χρειάζεται περίφραξη.

Τα παιδιά που παίζουν σε αυτόν δημιουργούν φυσιολογικά μικροζημιές στο κτίριο. Τέλος λόγω έλλειψη προσωπικού δεν πραγματοποιήθηκαν εργασίες για βάψιμο στο εσωτερικό των σχολείων, κάτι που όφειλε να μεριμνήσει ο Δήμος το καλοκαίρι.

Εξωτερικά όμως οι αυλές καθαρίστηκαν.

 

Ν’ απομακρυνθούν τα αδέσποτα

 

Σοβαρό ζήτημα είναι και τα αδέσποτα σκυλιά στις αυλές των σχολείων.

Καθημερινά, όπως μας είπαν οι περισσότεροι Δ/ντές, προσπαθούν ν’ απομακρύνουν τα σκυλιά που εισέρχονται στον προαύλιο χώρο και αρκετές φορές αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τους μαθητές. Μοναδική λύση να κλειδώνουν οι εξωτερικές καγκελόπορτες.ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018
Share |
159 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS