Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αρθρογραφία

Tης Αγλαΐας Παπαδήμα


Τα πρωτεύοντα θηλαστικά που μεγαλώνουν σε αιχμαλωσία, πολύ συχνά αποτυγχάνουν να θηλάσουν τα μωρά τους. Δείχνουν ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν, δεν ξέρουν πώς να κρατήσουν το μωρό.
Τα ίδια είδη, όταν μεγαλώνουν σε αιχμαλωσία σε μεγάλες ομάδες, όπου βλέπουν άλλα μέλη της ομάδας να θηλάζουν και να μεγαλώνουν τα μικρά τους, πολύ σπάνια αποτυγχάνουν στα δικά τους μωρά.
Ο θηλασμός είναι τέχνη που μαθαίνεται και γι' αυτό είναι πολύ εύκολο να χαθεί. Ήταν αρκετή η παρέμβαση σε μία γενιά για να σπάσει ο κρίκος της αλυσίδας και να χαθεί η τέχνη.
Οι μητέρες που θηλάζουν δημόσια, προσφέρουν την ευκαιρία σε μέλλουσες και νέες μητέρες να δούνε κάτι που ίσως δεν έχουν δει ποτέ στην οικογένειά τους και στο οικείο τους περιβάλλον: την εικόνα ενός βρέφους κι ενός νηπίου που μεγαλώνει θηλάζοντας.
Όσα και να πούμε, όσα και να γράψουμε, μοιάζουν πολύ μακρινά και θεωρητικά. Η εικόνα του βρέφους και του νηπίου που θηλάζει, έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα από ώρες υποστήριξης.
Απέχουμε πολύ από το να γίνει ο θηλασμός το κανονικό, όμως κάθε φορά που μια μαμά θηλάζει δημόσια, μας πάει ένα βήμα πιο κοντά σε αυτή την κανονικότητα.
Ο δημόσιος ταυτόχρονος θηλασμός έχει βάλει την εικόνα του θηλασμού σε κάθε σπίτι, γιατί τα ΜΜΕ μεταδίδουν αυτές τις εικόνες και το συζητάνε. Πριν τον ταυτόχρονο η συζήτηση για το θηλασμό στα ΜΜΕ ήταν θεωρητική και ο θηλασμός των νηπίων δεν αναφέρονταν καν. Τα τελευταία χρόνια, όπως είπε κάποιος παππούς, άλλαξαν τα όρια θηλασμού. Η αλήθεια είναι ότι δεν άλλαξαν τα όρια, απλά άλλαξε η συζήτηση. Εκεί που ο θηλασμός με τη "συμπαράσταση" των ειδικών κρατούσε μέρες και βδομάδες, άρχισε να διαρκεί μήνες και χρόνια.
Ο δημόσιος θηλασμός είναι μια γιορτή. Μπορούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας θηλάζοντας, παρά τις αντιξοότητες και μπορούμε να μοιραστούμε αυτή τη χαρά, μπορούμε να δείξουμε ότι αυτό γίνεται, ότι είναι δυνατό και είναι χαρά για μας και τα παιδιά μας.Διαιτολογικό Γραφείο,Ευαγγελία Κυράνου. Τηλ.23320-25898, 6973-359177

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Σάββατο 17 Μαρτίου 2018
Share |
310 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS