Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

Μοναδικό θέαμα- Λάβα 'κατάπιε' κάμερα που κατέγραψε τα πάντα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Κόσμος

Θα θέλατε ποτέ να δείτε πώς είναι να σας σκεπάζει ηφαιστειακή λάβα; Ίσως και ναι και σήμερα είναι η τυχερή σας ημέρα.Ο Έρικ Στορμ, του Kilauea EcoGuides, μιας ομάδας που πραγματοποιεί ξεναγήσεις και έχει έδρα το εθνικό πάρκο Hawai'i Volcanoes, κατάφερε να χάσει την κάμερα του, GoPro, σε μια σχισμή που σιγά-σιγά γέμισε με λάβα.

Οι συγκεκριμένες κάμερες διαφημίζονται ως άφθαρτες, αλλά κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι ένα μικρό αντικείμενο τεχνολογίας θα ήταν σε θέση να αντέξει τη θερμότητα των 1.000 βαθμών Κελσίου που έχει η λάβα.

Όταν η ροή της λάβας σταμάτησε και κρύωσε σχηματίζοντας έναν βράχο, ο Έρικ τον έσπασε και κατάφερε να ανακτήσει ότι είχε απομείνει από αυτήν.

Μιλώντας στο Peta Pixel, ο Έρικ είπε: «Χρησιμοποίησα ένα γεωλογικό σφυρί για να την βγάλω από τη λάβα και νόμιζα ότι είχε καταστραφεί πλήρως».

Αντιθέτως, δεν κατάφερε μόνο να βγάλει την κάμερα, αλλά κατέγραψε και τα πάντα και συνεχίζει να δουλεύει. Ο Έρικ έβγαλε την κάρτα SD και μοιράστηκε το απίστευτο βίντεο στο YouTube.

Σύμφωνα με τον Έρικ, η κάμερα λειτουργεί, αλλά προφανώς έχει δει καλύτερες ημέρες. Όπως πρόσθεσε: «Η κάμερα ακόμη λειτουργεί αν και όχι τόσο καλά όπως και πριν. Αληθινά απίστευτο που επέζησε».

Πηγή: iefimerida.grΔιαιτολογικό Γραφείο,Ευαγγελία Κυράνου. Τηλ.23320-25898, 6973-359177

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Σάββατο 17 Μαρτίου 2018
Share |
333 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS