Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

Κάπως έτσι θα είναι η ζωή στην πρώτη πόλη που θα επιπλέει

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ενδιαφέροντα

Θα μπορούσε να είναι το φουτουριστικό σκηνικό ενός blockbuster του Hollywood ή μιας ιστορίας επιστημονικής φαντασίας κάποιου μυθιστορήματος. Κι όμως, η πόλη που βλέπετε θα είναι πέρα για πέρα πραγματική. Θα είναι η πρώτη πόλη που θα επιπλέει και θα είναι έτοιμη μέχρι το 2020.

Θα βρίσκεται στον Ειρηνικό ωκεανό κοντά την Ταϊτή και θα διαθέτει υδατοκαλλιέργειες, υγειονομική περίθαλψη, εγκαταστάσεις ιατρικής έρευνας, βιώσιμες μονάδες ενέργειας, ξενοδοχεία, σπίτια, εστιατόρια και γραφεία, τα οποία θα χτιστούν μέσα στα επόμενα χρόνια από το μην κερδοσκοπικό Ινστιτούτο Seasteading, που ελπίζει να ελευθερώσει τον κόσμο από τους πολιτικούς. 

«Θέλω να δω χιλιάδες πόλεις να επιπλέουν μέχρι το 2050, η κάθε μια από τις οποίες θα προσφέρει διαφορετικούς τρόπους διακυβέρνησης. Οι κυβερνήσεις δεν καλυτερεύουν. Έχουν κολλήσει σε προηγούμενους αιώνες. Αυτό συμβαίνει επειδή ο έλεγχος της γης προκαλεί βία», δήλωσε ο Τζο Κουίρκ, διευθύνων σύμβουλος του Ινστιτούτου Seasteading στους NewYorkTimes.

Τα πρωτοποριακά σχέδιά του για τη δημιουργία ενός καινούργιου ανεξάρτητου κράτους που θα επιπλέει σε διεθνή ύδατα και θα έχει τους δικούς του νόμους χρηματοδοτήθηκαν από τον ιδρυτή του PayPal, Πίτερ Τιλ.

«Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη ποικιλία κυβερνήσεων για μια μεγάλη ποικιλία πολιτών», σημείωσε με τη σειρά του ο πολιτικοοικονομικός θεωρητικός Πάτρι Φρίντμαν που πέρασε τα τελευταία 5 χρόνια, κάνοντας σχέδια με το Ινστιτούτο Seasteading για «μόνιμες και καινοτόμες κοινότητες που θα επιπλέουν στην θάλασσα».

Μάλιστα, η Γαλλική Πολυνησία, σύμπλεγμα 118 νησιών, εξέφρασε το ενδιαφέρον της για αυτό το πρότζεκτ καθώς η περιοχή κινδυνεύει από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.Διαιτολογικό Γραφείο,Ευαγγελία Κυράνου. Τηλ.23320-25898, 6973-359177

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Σάββατο 17 Μαρτίου 2018
Share |
302 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS