Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

Εναρξη σήμερα του 3ου Φεστιβάλ Λαογραφίας και παραδοσιακών χορών από το ΛΕΝ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Νάουσα - Ημαθία

Χορευτική παράσταση 7 Λυκείων Ελληνίδων, ημερίδα και στρογγυλό τραπέζι χοροδιδασκάλων

Σήμερα Παρασκευή θα ξεκιινήσει  το 3ο τριήμερο Φεστιβάλ Λαογραφίας και παραδοσιακών χορών που διοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας.
Το πρόγραμμα:
- Σήμερα Παρασκευή:
6.30μ.μ Ακολουθία εσπερινού παραουσια σεβασμιώτατου μητροπολιτη στον Ι.Ν. Παναγίας
8.30 μ.μ στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας χορευτική συνάντηση επί σκηνής με πολύ χορό, μουσική τραγούδια  από τα Λύκεια Ελληνίδων Αγίου Νικολάου Κρήτης,  Αχαρνών, Βέροιας, Πατρών, Ορεστιάδας, Φλώρινας και Νάουσας.
- Σάββατο:  Hμερίδα στο Κέντρο Πολιτισμού “Παντάνασσα” με θέμα «εναλλακτικές προσεγγίσεις στη λαϊκή παράδοση» την οποία θα παρακολουθήσουν όλα τα προαναφερθέντα Λύκεια των Ελληνίδων και ακόμα αντιπροσωπείες από μέλη 15  διοικητικών συμβουλίων και χοροδιδασκάλων από Λύκεια  Ελληνίδων Αθηνών,  Ιωαννίνων,  Κατερίνης, Κερατέας, Κιλκίς, Σαλαμίνας, Σπάτων, Σύρου κ.λ.π.
 Εισηγητές στην ημερίδα είναι οι:  Δημητρόπουλος Βασίλης (διευθυντής του ΕΛΚΕΛΑΜ με σπουδές εθνολογίας στο Παρίσι), Κρεμαστά Πωλίνα (απόφοιτος της σχολής χορού «Ραλλού  Μάνου», χορογράφος και πτυχιούχος Ιατρικής) Κώτσος Γιώργος (δάκλαλος χορού), Λιάρος Βασίλης (δάσκαλος χορού, διευθυντής του περιοδικού «χορεύω», με σπουδές ηχοληψίας),  Μελίδου- Κεφαλά Νέλλη (απόφοιτος του αρχαιολογικού τμήματος του Α.Π.Θ , επίτιμη διευθύντρια του εθνολογικού μουσείου Μακεδονίας – Θράκης) και  Χαρμαντά  Νάνση (καθηγήτρια χορού , πτυχιούχος του τμήματος σπουδών στον ελληνικό πολιτισμό του Ε.Α.Π.).
Την Κυριακή οι αποστολές θα ξεναγηθούν στο “σπίτι” του ΛΕΝ, στο λαογραφικό μουσείο, σε οινοποιείο της περιοχής  και ξενάγηση στην πόλη και στις  αρχαιότητες.Διαιτολογικό Γραφείο,Ευαγγελία Κυράνου. Τηλ.23320-25898, 6973-359177

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Σάββατο 17 Μαρτίου 2018
Share |
335 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS