Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

Δύο αθλήτριες του ΕΟΣ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στη Ν. Κορέα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αθλητισμός

Ο ΕΟΣ Νάουσας κάθε τέσσερα χρόνια δίνει το παρόν με τους αθλητές του στη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της υφηλίου τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.

Οι παρουσία του συλλόγου είναι μια παλιά ιστορία που ξεπερνά το μισό αιώνα, 54 χρόνια από την πρώτη συμμετοχή, βαριά κληρονομιά που μέτρα στη χιονοδρομική οικογένεια, ανακυρύσοντας τον ΕΟΣ Νάουσας το σύλλογο με τη μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητών πανελλαδικά στην ιστορία των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων.

Στην πόλη της Πιονγκτσανγκ της Ν. Κορέας θα ταξιδέψουν οι τρεις Ναουσαίοι συμπολίτες μας από τις 9 έως 25 Φεβρουαρίου. Οι δύο αθλήτριες, Σοφία Ράλλη και Μαρία Ντάνου καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΟΧΑ κυρ Δήμος Γυρουσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα τέσσερα μέλη της αθλητικής αποστολής τα δύο προέρχονται από την πόλη μας. 

Με την σκληρή προσπάθεια και την αρωγή της τεχνικής και προπονητικής κατάρτισης της ΕΟΧΑ οι δύο αθλήτριες θα συμμετέχουν στη κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Η Σοφία Ράλλη αθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας ασχολήθηκε από την παιδική ηλικία με το Αλπικό Σκι.  

Γεννήθηκε στη Νάουσα πριν 30 χρόνια. Είναι απόφοιτη του ΤΕΦΑΑ και εργάζεται ως Λιμενικός στην Ικαρία. Διακρίθηκε αμέσως δείχνοντας την αθλητική της δυναμική και κέρδισε επί σειρά ετών τον τίτλο της πανελλήνιας πρωταθλήτριας.

Συμμετείχε σε όλα τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα την τελευταία δεκαετία και πλούτισε τη συλλογή των μεταλλίων της συμμετέχοντας σε δεκάδες Βαλκανικά κύπελλα. Αποκορύφωμα της καριέρας της η συμμετοχή στην Ολυμπιάδα του Βανκούβερ 2010, του Σότσι 2014 και τώρα της Πιονγκτσανγκ 2018.

Η Μαρία Ντάνου είναι ενεργή αθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας από12 ετών.

Είναι 28 ετών απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών του ΑΠΘ και κάτοχος μετά πτυχιακών σπουδών  στη διοίκηση των σπορ. Εργάζεται στο τμήμα Μάρκετινγκ στην παγκόσμια ομοσπονδία της ξιφασκίας στη Λωζαάη της Ελβετίας. Πολλαπλές φορές πανελλήνια πρωταθλήτρια από το 2006, συμμετοχή σε παγκόσμια, πρωταθλήματα και πολλές διακρίσεις σε σειρά Βαλκανικών  κυπέλλων. 

Η κορύφωση  της καριέρας της ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή στη Ολυμπιάδα του Βανκούβερ 2010 και τώρα της Πιονγκτσανγκ 2018.

Εκπρόσωπος σύνοδος της Ολυμπιακής αποστολής επίσης ο συμπολίτης μας κυρ Δήμος Γυρούσης Πρόεδρος της ΕΟΧΑ επί σειρά ετών ετών με παρελθόν "Βαρύ" στη Χιονοδρομία.

Συμμετοχή ανελλιπώς στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες απο το 19 9 8 (προπονητής) Ναγκανο 2002(Αντιπρόεδρος ΕΟΧΑ) Σολτ Λέικ 2006(πρόεδρος ΕΟΧΑ) Τορίνο

2010(πρόεδρος ΕΟΧΑ) Βανκούβερ

2014(πρόεδρος ΕΟΧΑ) Σότσι

2018(πρόεδρος ΕΟΧΑ) ΠιονγκτσανγκΔιαιτολογικό Γραφείο,Ευαγγελία Κυράνου. Τηλ.23320-25898, 6973-359177

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018
Share |
152 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS