Ο παγκοσμίου φήμης καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός που σώζει αφιλοκερδώς χιλιάδες παιδιά τιμήθηκε ατην Ι.Μ Αγ. Γεωργίου Περιστερεώτα

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 12:15
Ο παγκοσμίου φήμης καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός που σώζει αφιλοκερδώς χιλιάδες παιδιά τιμήθηκε ατην  Ι.Μ  Αγ. Γεωργίου Περιστερεώτα

Στις εκδηλώσεις της Ι.Μ Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, στο Ροδοχώρι, παρευρέθηκε και η πολιτεύτρια της Ν.Δ Στέλλα Αραμπατζή, η οποία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να συγχαρεί τον καρδιοχειρουργό Αυξέντιο Καλαγκό, ο οποίος τιμήθηκε από το Σωματείο για τη φιλανθρωπική του δράση.

"Μεγάλη η συγκίνηση μου ως ιατρός γιατί κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων βραβεύτηκε ένας μοναδικός γιατρός που τιμά με την φιλανθρωπική του δράση το επάγγελμα μας, τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία ο Καρδιοχειρουργος Αυξέντιος Καλαγκος.Ένας μοναδικός γιατρός που τιμά με τη φιλανθρωπική του δράση το επάγγελμα μας, τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία" τονίζει σε ανάρτησή της η Στέλλα Αραμπατζή.

Ο παγκοσμίου φήμης καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός, έχει διακριθεί όχι μόνο για την χειρουργική του δεινότητα, αλλά και για το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο. Είναι Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας Καρδιοθωρακοχειρουργικής και Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ορθοδοξίας στη Γενεύη. Έχει χειρουργήσει αφιλοκερδώς περισσότερα από 14.000 παιδιά σε όλο τον Κόσμο, με προτεραιότητα χώρες όπου ο πληθυσμός πλήττεται από τη φτώχια. Είναι ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους» (1998),  Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ιδρύματος «Καλαγκός» (2002) και κάτοχος της πρωτοποριακής ευρεσιτεχνίας «Kalangos Ring», που τοποθετείται στην παιδική καρδιά για την επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας.