Πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε πριν ξεκινήσουμε ένα νέο άθλημα

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 17:50
Πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε πριν ξεκινήσουμε ένα νέο άθλημα

Η άνοιξη πλησιάζει σιγά-σιγά, η μέρα μεγαλώνει και ο καιρός θα γίνεται όλο και καλύτερος. Υπάρχει καλύτερη περίοδος από αυτή να ξεκινήσουμε μία νέα αθλητική δραστηριότητα; Δεν υπάρχει! Το επόμενο διάστημα ο καιρός θα είναι στις ιδανικές συνθήκες και θερμοκρασίες ώστε να μπορούμε να γυμναζόμαστε χωρίς να αγχωνόμαστε καθημερινά, για το αν θα αρχίσει να βρέχει και αν θα έχει πολύ κρύο ή ζέστη. Αν κι εσείς αναζητάτε το κατάλληλο άθλημα να ξεκινήσετε, αυτό το άρθρο σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμο. Πριν αποφασίσουμε λοιπόν, πρέπει να κάνουμε κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό μας μέσα από τις οποίες θα μπορέσουμε να κατευθυνθούμε στην κατάλληλη δραστηριότητα. Για παράδειγμα ποιος είναι ο λόγος που θέλουμε να γυμναστούμε αυτή την περίοδο; Θέλουμε να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση; Θέλουμε να γυμναστούμε έντονα ώστε να δούμε αλλαγές στο σώμα μας ή αναζητούμε απλά μία δραστηριότητα για να αξιοποιούμε παραγωγικά τον ελεύθερο μας χρόνο;

 

Οι απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις θα μας κατευθύνουν στο είδος του αθλήματος που θέλουμε να ξεκινήσουμε. Το να ξεκινήσουμε ένα άθλημα, μπορεί συχνά να μας κοστίσει παραπάνω απ’ όσο υπολογίζαμε. Αυτό μπορεί να εξαρτηθεί από το πόσο ακριβή είναι η εκμάθηση ενός αθλήματος αλλά και από το αν θα χρειαστεί να αγοράσουμε ειδικό εξοπλισμό. Κάποια αθλήματα το μόνο που χρειάζονται είναι άνετα ρούχα που να μην περιορίζουν τις κινήσεις μας όπως κολάν ή φόρμα και μία άνετη μπλούζα από διαπνέοντα υφάσματα. Το δεύτερο και σημαντικότερο είναι τα κατάλληλα παπούτσια. Μπορεί κάποιος να προμηθευτεί αθλητικά παπούτσια γυναικεία ή αντρικά με σταθερό πάτημα και άνετο πάτο τα οποία να μας συντροφεύουν σε όλες τις αθλητικές μας δραστηριότητες.

Αυτό βέβαια δεν είναι εφικτό σε όλα τα αθλήματα. Υπάρχουν αρκετές δραστηριότητες που απαιτούν χρήση ειδικού εξοπλισμού.

 

Για παράδειγμα αν ενδιαφερόμαστε να ξεκινήσουμε κολύμβηση, θα πρέπει να αγοράσουμε μαγιό κατάλληλο για πισίνα καθώς το χλώριο και τα χημικά που υπάρχουν στις πισίνες μπορεί εύκολα να αλλοιώσουν ένα μαγιό. Επίσης θα χρειαστούμε σκουφάκι που να καλύπτει τα μαλλιά και ειδικά γυαλάκια.

Αν το άθλημα στο οποίο κατευθυνόμαστε είναι το ποδόσφαιρο, θα πρέπει να αγοράσουμε ποδοσφαιρικά παπούτσια τα οποία θα μας βοηθήσουν να κινούμαστε με άνεση και ασφάλεια στο χόρτο που υπάρχει στα γήπεδα ποδοσφαίρου. Πρόσθετα αν σκοπεύουμε να μπούμε σε κάποια αγωνιστική ομάδα θα πρέπει να προσθέσουμε στον εξοπλισμό μας περικνημίδες.

 

Αυτό που πρέπει πάντα να θυμόμαστε είναι πως το πιο σημαντικό είναι να εντάξουμε τη γυμναστική στην καθημερινότητά μας. Το να βρούμε το ιδανικό άθλημα για εμάς είναι ο τρόπος να εξασφαλίσουμε ότι κάνοντας κάτι που μας αρέσει θα είμαστε πιο προσηλωμένοι σε αυτό και θα το κρατήσουμε για όσο περισσότερο μπορούμε στη ζωή μας.