Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

Βάφτισαν είδος γαρίδας με το όνομα γνωστού ροκ συγκροτήματος!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τρίτη 18 Απριλίου 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Κόσμος

Ενα νέο είδος γαρίδας που παράγει έναν εκκωφαντικό κρότο με την υπερμεγέθη ροζ δαγκάνα της βαφτίστηκε προς τιμήν του βρετανικού συγκροτήματος Pink Floyd που ως γνωστόν στις αρχές της καριέρας του έδινε τις πιο δυνατές σε ένταση συναυλίες. 

Το νέο είδος, το οποίο εντοπίστηκε από διεθνή ερευνητική ομάδα έξω από τις ακτές του Παναμά στον Ειρηνικό, βαφτίζεται επίσημα Synalpheus pinkfloydi τιμώντας έτσι το αγαπημένο συγκρότημα ενός εκ των ζωολόγων που πιστώθηκε την ανακάλυψη του.

Όπως και σε άλλα μέλη της οικογένειας των αλφειδών, στο νέο αυτό είδος φιγουράρει μια υπερμεγέθη ροζ δαγκάνα, η οποία χρησιμοποιείται ως όπλο!

Η δαγκάνα κλείνει με τόσο μεγάλη ταχύτητα ώστε σχηματίζει μια φυσαλίδα ατμού μέσα στο νερό λόγω απότομης μείωσης της πίεσης. Η φυσαλίδα καταρρέει σχεδόν ακαριαία παράγοντας έναν κρότο που μπορεί σε κάποια είδη να ξεπερνά τα 200 ντεσιμπέλ!

Ετσι, τα θύματα της γαρίδας σκοτώνονται ή κουφαίνονται επιτόπου.

«Ακούω Pink Floyd από τότε που ήμουν 14 ετών» ανέφερε ο Σάμι ντε Γκρέιβ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. «Η περιγραφή αυτού του νέου είδους γαρίδας στην οικογένεια των αλφείδων ήταν μια ονειρεμένη ευκαιρία να τιμήσω το αγαπημένο μου συγκρότημα» είπε. Διαιτολογικό Γραφείο,Ευαγγελία Κυράνου. Τηλ.23320-25898, 6973-359177

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018
Share |
158 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS