Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

Την Hμέρα Που Θα Δούμε Την Αλήθεια

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Δευτέρα 8 Μαΐου 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αρθρογραφία

Toυ κ. Γιάννη Μυλωνά

«Την ημέρα που θα δούμε την Αλήθεια, αλλά θα σταματήσουμε να μιλάμε γι’ αυτήν, είναι η ημέρα που αρχίζουμε να πεθαίνουμε.»                 Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

 Ο Τάι Μπόλλιντζερ είναι ένας απλός άνθρωπος που η ανάγκη τον έκανε να γίνει ευφυής και να γράψει ένα καταπληκτικό βιβλίο με τίτλο. «Cancer. Step outside the box» Επειδή δεν υπάρχει παρόμοια έκφραση στα Ελληνικά το αποδίδουμε σε ελεύθερη μετάφραση ως: «Καρκίνος. Βγείτε έξω από το πρόβλημα.» Το συνιστώ ανεπιφύλαχτα διότι το μελέτησα πολλές φορές. Είναι ένα πολεμικό βιβλίο, περιέχει ένα πλούτο πληροφοριών και μπορεί ο καθένας να το αγοράσει από το Amazon.uk, οι δε κριτικές που έχουν γράψει γιατροί και μη είναι θριαμβικές, παρότι ο Τάι δεν είναι γιατρός. Να μερικές κριτικές από αυτούς που διάβασαν το βιβλίο.
 «Gemma Hoefkens: Θα ευχόμουν να ήξερα το βιβλίο του Τάι πριν από 14 χρόνια που αρρώστησα από τερματικό καρκίνο. Οι γιατροί έκαναν τεράστιες προσπάθειες, αλλά στο τέλος στράφηκα στην εναλλακτική ιατρική που μου έσωσε τη ζωή. Το βιβλίο είναι καταπληκτικό. Μη ρισκάρεις τη ζωή σου χωρίς να διαβάσεις αυτό το βιβλίο.»
«Dr. K. A. Halstead:  Ένα εξαιρετικό βιβλίο, καλογραμμένο, προϊόν έρευνας. Δίνει καθαρές και ακριβείς εξηγήσεις πως λειτουργούν οι εναλλακτικές θεραπείες. Το βιβλίο είναι απαραίτητο για όσους σκέφτονται τις εναλλακτικές θεραπείες και δεν γνωρίζουν τι να κάνουν και πως.»  
«H. R. Feldman: Παρακαλώ διαβάστε το βιβλίο του Τάι Μπόλλιντζερ εάν ψάχνετε για απαντήσεις πώς να θεραπευτείτε από τον καρκίνο, ή αν θέλετε να καταλάβετε γιατί στον 21ον αιώνα με τόσες έρευνες και τόσα τεράστια ποσά που ξοδεύονται για θεραπείες, πεθαίνουν οι άνθρωποι. Αυτό το βιβλίο θα σας δείξει πώς να σώσετε την ζωή σας.»
«Gerard D. Martinez: Το βιβλίο του Μπόλλιντζερ είναι μια ανοιχτή πύλη για να καταλάβει ο καθένας ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί. Με αυτό το βιβλίο υπάρχει ελπίδα.»
Το βιβλίο του Μπόλλιντζερ αναφέρεται στις εναλλακτικές θεραπείες. Ωστόσο θεωρώ ότι κακώς ονομάζονται έτσι, διότι πολλές από αυτές προϋπήρχαν της σύγχρονης Ιατρικής και επιπλέον όλες ανεξαιρέτως οι λεγόμενες εναλλακτικές θεραπείες έχουν ανακαλυφθεί από ιδιοφυείς γιατρούς οι οποίοι αφιέρωσαν την ζωή τους στην υπηρεσία της θεραπείας, αρκετοί από τους οποίους πήραν το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής, όπως ο Ότο Βάρμπουργκ. Συνεπώς πως είναι δυνατόν διάσημοι γιατροί να ανακαλύπτουν θεραπείες, αλλά αυτές να αποβάλλονται από το κυρίως σώμα της Ιατρικής ως εναλλακτικές; Αντιθέτως θεωρώ ότι οι εναλλακτικές θεραπείες είναι ο θρίαμβος της Ιατρικής Επιστήμης και θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στην Ιατρική εξασφαλίζοντας την δόξα και την τιμή της σύγχρονης Ιατρικής. Απεναντίας είναι οι κολοσσιαίες φαρμακοβιομηχανίες που καθόρισαν ποιος, πως και με ποιο τρόπο θα θεραπεύονται οι άνθρωποι απορρίπτοντας όλες τις θεραπείες εκτός από τις εγχειρήσεις, τις χημειοθεραπείες και τις ακτινοβολίες.  
Ήταν ο ιδιοφυής γιατρός Χάνεμαν που σπούδασε Ιατρική στη Λειψία και στη Βιέννη, αυτός που ανακάλυψε την Ομοιοπαθητική και έγινε καθηγητής της Ιατρικής στο πανεπιστήμιο. Όντας απελπισμένος καθώς έβλεπε τα παιδιά του να αρρωσταίνουν ή να πεθαίνουν χωρίς να μπορεί να τα βοηθήσει, έκανε τη μεγάλη του ανακάλυψη. Με την βοήθεια της Ομοιοπαθητικής η βασιλομήτωρ της Αγγλίας έζησε μέχρι τα 105. Σου λέει έχουμε όλο τον πλούτο του κόσμου να πεθάνουμε στα 60 σαν τους κοινούς θνητούς, δεν γίνεται. Όλη η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας χρησιμοποιεί την Ομοιοπαθητική. Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο Ομοιοπαθητικός γιατρός Γιώργος Βυθούλκας πήρε το βραβείο Νόμπελ Εναλλακτικής Ιατρικής από την Σουηδική Ακαδημία Επιστημών;
Ήταν ο ιδιοφυής Λίνους Πάουλινγκ με δυο βραβεία Νόμπελ που θεμελίωσε την Κβαντική Χημεία, την Μοριακή Βιολογία και ανακάλυψε την Ορθομοριακή Ιατρική, η οποία όμως δεν διδάσκεται ούτε για μισή ώρα στα πανεπιστήμια. Ο Πάουλινγκ διατύπωσε την περίφημη «Ενοποιημένη Θεωρία της Καρδιοαγγειακής Πάθησης, The Unified Theory of Cardiovascular Disease.» και πρότεινε ως θεραπεία την λήψη μεγάλων δόσεων βιταμινών, (megavitamin therapy) ιδίως της βιταμίνης C. Ήταν ο Πάουλινγκ που έκανε γνωστή την βιταμίνη C σε όλο τον κόσμο, μάλιστα έγραψε ολόκληρο βιβλίο για την βιταμίνη C. (The vitamin C and the common cold.) Να τι λέει ο ίδιος στην τελευταία του συνέντευξη. «Θεωρώ ότι μπορούμε να έχουμε σχεδόν πλήρη έλεγχο στις καρδιακές παθήσεις, στις καρδιακές προσβολές και στα εγκεφαλικά επεισόδια με την χρησιμοποίηση κατάλληλων δόσεων (εννοεί μεγάλες δόσεις) της βιταμίνης C και της Λυσίνης, (εννοεί το αμινοξύ λυσίνη).»
Ήταν η ιδιοφυής γιατρός Γιοχάνα Μπάτγουιγκ, έξι φορές υποψήφια για το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής που ανακάλυψε την θεραπεία για τον καρκίνο που φέρει το όνομα της.
Ήταν ο ιδιοφυής γιατρός Μαξ Γκέρσον που υπέφερε από καταστροφικές ημικρανίες και στην προσπάθεια του να θεραπευτεί ανακάλυψε την θεραπεία του καρκίνου που φέρει το όνομα του και την παρουσίασε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, η οποία φυσικά αγνοήθηκε. Έσωσε την γυναίκα και την κόρη του Αλβέρτου Σβάιτσερ από μια σπάνια ασθένεια, αλλά και τον ίδιο τον Σβάιτσερ που αν και ήτο  γιατρός, πέθαινε από ζαχαρώδη διαβήτη τύπου 2 από τον οποίον  υπέφερε 30 χρόνια. Ο Γκέρσον τον θεράπευσε μέσα σε 2 μήνες και έζησε μέχρι τα 90. Να τι λέει ο ίδιος ο Σβάιτσερ που τιμήθηκε και με το βραβείο Νόμπελ, για τον Μαξ Γκέρσον. «Ο Μαξ Γκέρσον ήταν μια από τις πιο εξέχουσες ιατρικές διάνοιες που έζησε στην εποχή μας.» (Δείτε το ωραίο άρθρο του Howard Straus: Hitching a ride with Dr. Albert Schweitzer.)
Υπάρχει λοιπόν ένα μεγάλο πλήθος γιατρών που διατύπωσαν καταπληκτικές θεωρίες και ανακάλυψαν θεραπείες των ασθενειών, οι οποίες πρέπει να ενσωματωθούν στο κυρίως σώμα της Ιατρικής και να διδάσκονται στα πανεπιστήμια και ο καθένας να επιλέγει τι είδους θεραπεία θέλει να ακολουθήσει. Δεν απορρίπτουμε τίποτα, γι’ αυτό και θεωρώ ότι ο συνδυασμός και η ενοποίηση όλων των μορφών της Ιατρικής σε μια ενιαία επιστήμη, θα φέρει επανάσταση στην θεραπεία των ασθενειών, δεδομένου ότι και η σύγχρονη Ιατρική έχει να επιδείξει τεράστια επιτεύγματα ιδίως στον τομέα της επιδημιολογίας και της χειρουργικής, όπου σώζονται κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι. Ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να γίνει διότι, όπως τόνισα πολλές φορές, το πρόβλημα είναι πολιτικό και όχι επιστημονικό και τους πολιτικούς δεν τους αρέσουν οι «επαναστάσεις». Πάντως πρέπει να γνωρίζουμε ότι καμία θεραπεία δεν είναι τέλεια ή θαυματουργική. Τέλεια και θαυματουργική είναι μόνον η πρόληψη.  
 Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά
     
Σημείωση:  Όλα τα ανωτέρω είναι αποκλειστικά και μόνον για πληροφοριακούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν τρόπο διάγνωσης ή θεραπείας. Κατά συνέπεια ο ενδιαφερόμενος αναγνώστης θα πρέπει πρώτα και αποκλειστικά να απευθυνθεί στους ειδικούς γιατρούς για οποιοδήποτε πρόβλημα τον απασχολεί. Αν κάποιος υιοθετήσει μέρος ή όλο το άρθρο, εξυπακούεται ότι το κάνει αποκλειστικά και μόνον με δική του ευθύνη και δεν φέρει καμία ευθύνη ο συγγραφέας αυτού του άρθρου.              Διαιτολογικό Γραφείο,Ευαγγελία Κυράνου. Τηλ.23320-25898, 6973-359177

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Τρίτη 20 Μαρτίου 2018
Share |
275 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS