Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

Αβάντι μαέστρο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αρθρογραφία

Μέσα σ΄ αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές που ζούμε, παρακμή σε όλους τους τομείς κοινωνικούς, πολιτικούς, οικονομικούς, υπάρχουν μερικά μικρά μα πολύ δυνατά φώτα ελπίδας. Λάμπουν τόσο πολύ που ενώ περπατάς μέσα στο βαθύ σκοτάδι αυτά σε οδηγούν σε σωστά μονοπάτια.  Τα μονοπάτια σε βγάζουν σε δρόμους αληθινού πολιτισμού.
Την περασμένη Κυριακή στην καινούργια αίθουσα «Παντάνασσα» της Ιεράς Μητρόπολης  στην «Παναγία» μας,  παρακολουθήσαμε μια σπουδαία μουσική, θεατρική παράσταση από τους «Αβάντι μαέστρο».  Το κοινό ήταν πολυσύνθετο ηλικιακά. Οι ματιές όμως όλων ενώνονταν πάνω στο σκηνή και τα χέρια τους χειροκροτούσαν μ΄ ενθουσιασμό το αποτέλεσμα.
Το θέμα αφορούσε μικρούς και μεγάλους και φεύγοντας, όλοι πήραμε τα μαθήματά μας, ηθικά και πρακτικά.
Μάθαμε πράγματα που δεν γνωρίζουμε γιατί ποτέ δεν μας τα δίδαξαν.  Οι «Αβάντι μαέστρο» με θεατρικό τρόπο, που να μείνει στο μυαλό μας για πάντα ανέλυσαν τη δομή αρκετών μουσικών οργάνων.
Ακούσαμε τζαζ και μάθαμε περιληπτικά διάφορα γι΄ αυτό το είδος μουσικής. Ενημερωθήκαμε για τα σαξόφωνα και για τη διαφορετικότητά τους. Τα κρουστά απόλυτα μελετημένα μεταξύ τους για την απόδοση του σωστού ηχου. Η καλή μουσική όμως τίποτε δεν το αφήνει στην τύχη του.
Σπουδαία ενημέρωση από τους μουσικούς της μπάντας της. Τους μουσικούς του δρόμου, που την Κυριακή μέσα στην αίθουσα  την ώρα της παράστασης υποδύονταν ότι έκαναν πρόβα. Συναρπαστικό σενάριο. Εξυπνο, γρήγορο, μοντέρνο και διδακτικό συγχρόνως για όλους μας.
Μέσα στην αίθουσα, στο τέλος, την ώρα των ερωτοαπαντήσεων με το κοινό, ένας μικρός θεατής, τεσσάρων, πέντε χρονών με θάρρος σήκωσε το χέρι του και έκανε την εξής ερώτηση, «χαστούκι»  για μας τους μεγάλους: “Ολα αυτά που μας είπατε είναι αλήθεια;”
Φανταστείτε σε τι ψεύτικη κοινωνία υποδεχθήκαμε αυτό το παιδί!!! Και όταν πήρε τη θετική απάντηση, κάθισε σοβαρά στο κάθισμά του και είπε “εντάξει”.
Από το θεατρικό μέρος διδαχθήκαμε ότι στη δουλεία του όποιος επιμένει κερδίζει. Οποιος είναι καλοπροαίρετος πάλι κερδίζει, γιατί μ΄ αυτόν τον τρόπο καλής συμπεριφοράς έρχεται και η καταξίωση.
Η παράσταση αυτή είναι ένα μάθημα που αξίζει να παρουσιασθεί και σ΄όλα τα σχολεία.
Κύριε Γιώργο Ορδουλίδη, διευθυντή του Ωδείου Νάουσας της Ιεράς Μητρόπολης, σας ευχαριστούμε γι΄αυτή την πρωτοβουλία σας. Μας χαρίσατε μια υπέροχη βραδιά.Διαιτολογικό Γραφείο,Ευαγγελία Κυράνου. Τηλ.23320-25898, 6973-359177

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Τρίτη 20 Μαρτίου 2018
Share |
336 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS