Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

Η κακή διαχείριση στην υπερχρεωμένη ΔΕΤΑΒ και η 'εκκαθάριση' με ελλειπέστατα οικονομικά στοιχεία προβλημάτισε και δίχασε το Δημ. Συμβούλιο Νάουσας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Νάουσα - Ημαθία

Δεν πέρασε η πρόταση του Δημάρχου κ. Κουτσογιάννη για παραπομπή στον Οικονομικό Εισαγγελέα!  Πλειοψήφησε του κ. Ρίζου να προηγηθούν διαχειριστικοί έλεγχοι από ορκωτούς. Οι δύο προτάσεις ξανατίθενται προς ψηφοφορία σήμερα το μεσημέρι!

Μόνο άπλετο φως δεν έριξε στα οικονομικά στοιχεία της υπερχρεωμένης ΔΕΤΑΒ η 'εκκαθάριση' που παρέδωσε μετά από 5 χρόνια ο εκκαθαριστής κ. Βλαχόπουλος  με επιφύλαξη και η οποία απασχόλησε για πάνω από 6 ώρες χθες Δευτέρα το Δημ. Συμβούλιο Νάουσας!

Κι αυτό διότι τα οικονομικά στοιχεία ήταν ελλειπέστατα, καθώς όπως ισχυρίστηκε ο εκκαθαριστής δεν βρήκε όλα τα παραστατικά και τα λογιστικά βιβλία που τηρούνταν ήταν ελλιπή. Γι αυτό και σε πολλές διευκρινιστικές ερωτήσεις δημ. συμβούλων, η απάντησή του ήταν "δεν ξέρω", " δεν είμαι σίγουρος", "μπορεί", "εκφράζω τις επιφυλάξεις μου" κ.λ.π.

Σύμφωνα με την έκθεση εκκαθάρισης, υπάρχει ένα "άνοιγμα" οικονομικό, ύψους 1.7 εκ. ευρώ, που αφορά βεβαιωμένες οφειλές προς εργαζόμενους, πιστωτές,  ΙΚΑ, ΔΟΥ  μαζί με τις προσαυξήσεις. Πολλά τα λάθη και οι παραλείψεις των δύο τελευταίων διοικήσεων σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκκαθαριστής, ο οποίος όμως δεν παρέθεσε οικονομικά στοιχεία και για τις χρήσεις που ήταν ο ίδιος υπεύθυνος νοικιάζοντας το Χ.Κ "Πηγάδια" σε ιδιώτες!

Μετά από πολύωρη συζήτηση και τις εξηγήσεις που έδωσαν οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΤΑΒ κ.κ. Παππάς και Μπουρδάνος, ο δήμαρχος πρότεινε την παραπομπή του θέματος στον Οικονομικό Εισαγγελέα και το Ελεγκτικό Συνέδριο για μη νόμιμες πράξεις,  το διαχειριστικό έλεγχο από ορκωτούς λογιστές και να περιέλθουν στο Δήμο οι οικονομικές υποχρεώσεις της πρώην δημοτικής επιχείρησης. Η πρότασή του όμως μειοψήφησε καθώς εκτός από τις παρατάξεις της μειοψηφίας την καταψήφισαν και ο αντιδήμαρχος κ. Λογδανίδης και οι δημ. σύμβουλοι της παράταξής του κ.κ. Τζουβάρας,  Μπίλης,  Παντζαρτζίδης.  Οι δύο πρώτοι συντάχθηκαν με την πρόταση  του κ. Ρίζου που πλειοψήφησε,  να γίνει διαχειριστικός έλεγχος από ορκωτούς και εφόσον προκύψουν ποινικές πράξεις να ακολουθηθεί η δικαστική οδός, ενώ οι άλλοι δύο  με την πρόταση του κ. Λακηνάνου,  να συνεχιστεί η εκκαθάριση.

Τελικά το θέμα έρχεται εκ νέου προς ψήφιση σήμερα το μεσημέρι στο Δημ. Συμβούλιο, καθώς για να είναι σύννομη η όποια απόφαση, πρέπει να έχει την έγκριση της πλειοψηφίας των παρόντων δημ. συμβούλων!Διαιτολογικό Γραφείο,Ευαγγελία Κυράνου. Τηλ.23320-25898, 6973-359177

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Σάββατο 17 Μαρτίου 2018
Share |
337 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS